Στα τέλη της δεκαετίας του '40, η ΙΟΝ πρώτη παράγει ένα νέο τύπο σοκολάτας - τη σοκολάτα γάλακτος με αμύγδαλα - και ουσιαστικά δημιουργεί ένα από τα πιο επιτυχημένα και αγαπημένα ελληνικά προϊόντα, την ΙΟΝ Αμυγδάλου.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Ζάχαρη, γαλα σε σκόνη, βούτυρο κακάο, αμύγδαλα 14%, μάζα κακάο, λακτόζη, γαλακτωματοποιητής: λεκιθίνη σόγιας, αρωματική ύλη: βανιλίνη. Στερεά κακάο: 29.5 % min. Μπορεί να περιέχει ίχνη άλλων ξηρών καρπών και πρωτεϊνών σίτου.